Installatie GRB macro

Gewijzigd op Do, 12 Sep om 4:22 PM

De GRB macro is enkel nuttig voor gebruikers die in Vlaanderen gevestigd zijn!

Overzicht uit te voeren stappen:

De GRB macro downloaden

De macro “GRB” kan je downloaden via: https://www.pythagoras.net/downloads/pythagoras-macros

1. Login bij Pythagoras.net > Downloads > Pythagoras macros/
  2. Via het website menu 'Downloads' naar Pythagoras Macros
  3. Bij het item 'GRB', klik je rechts op de knop 'Download'
  4. Bij je downloads staat nu een ZIP bestand
  5. Het ZIP bestand uitpakken

Inhoud ZIP

In het uitgepakte ZIP-bestand vind je volgende mappen en bestanden:

• een PYT-tekening met de eigenlijke GRB macro
  • een CDF-bestand zodat het opmeten gecodeerd is volgens de GRB richtlijnen
  • een PYT-tekening met alle GRB symbolen
  • een DEF-bestand met de 'Eigen instellingen' om te tekenen volgens GRB richtlijnen

In de map “Headers” zitten 2 verschillende GRB-DXF-header bestanden. Een DXF-header dient verplicht aan elke GRB-DXF-export toegevoegd te worden.

De GRB symbolen aan bibliotheek toevoegen (PYT-bestand)

In de map “Symbolen” zit het bestand “GRB - symbolen.pyt”. Dit bestand bevat alle symbolen die zullen gebruikt worden door het CDF-bestand.

1. In de map Symbolen: open het bestand “GRB-symbolen.pyt”.
  2. Krijg je de vraag “Wilt u de huidige macrobibliotheek vervangen door de ‘opstartbibliotheek’ van het document?”. Kies dan “Ja”:
  3. Vervolgens komt er een bericht dat er x aantal symbolen naar de systeembibliotheek gekopieerd zijn. Klik op “OK”.
  4. Sluit de tekening “GRB-symbolen.pyt”.
  5. Bij “Bewaar veranderingen:” kies je “No”.

De macro "GRB" aan het systeem toevoegen

“GRB macro.pyt”. Dit bestand bevat de eigenlijke controlemacro.

1. Open het bestand “GRB macro.pyt”.Klik op Yes.
  2. Ga naar het menu Instellingen > Macrobibliotheek beheer.
  3. In het venster Macrobeheer selecteer je aan de rechterzijde “GRB”, en druk dan op de groene pijl in het midden om de bibliotheek te kopiëren.
  4. De “GRB” bibliotheek werd links toegevoegd aan de Systeembibliotheken. Klik op OK.
  5. Sluit het bestand “GRB macro.pyt”

De GRB objectcodes toevoegen (CDF-bestand)

Dit CDF-bestand bevat dat alle objectcodes zoals vastgelegd door Informatie Vlaanderen. Sla dit bestand op in een vaste locatie naar keuze, bijvoorbeeld de algemene “Documenten”-map.

1. Ga naar menu Instellingen > Voorkeuren > Veldgeheugen.
  2. Bij Codebeschrijving  klik op de knop “Open verkenner”
  3. In het venster Lees Codebeschrijving kies je op de door jou gekozen locatie het bestand “GRB.cdf”.
  4. Klik op Open
  5. Terug in het venster Voorkeuren: druk op de knop “Codering opties” en kies “Uitgebreide”.
  6. Kies ook het correcte formaat van veldgeheugen waarmee u gaat werken onder “Merk en model”.

GRB conforme object kenmerken en lagen toevoegen (DEF-bestand)

In de map “Eigen instellingen” staat een DEF-bestand. He bevat voorgedefinieerde Object Kenmerken en Lagen conform de GRB-skeletbestekken.

Voorbeeld:

1. Ga naar het menu “Instellingen > Beheer eigen instellingen…”
  2. In het venster klik op de knop “Importeer”.
  3. In het venster Importeer eigen instellingen bestand navigeer de map “Eigen instellingen” en selecteer het bestand “GRB - Eigen Instellingen.def”.
  4. Klik op “Open”
  5. Sluit het venster.

Verdere documentatie van Informatie Vlaanderen kan je hier vinden.