Inleiding

Eerder was de indeling van tekst, lijnstijlen, enz. tijdens het maken van een lengteprofiel of een doorsnede vastgelegd.

In Pythagoras 2023 is het nu mogelijk om de attributen voor tekst, lijnen en andere afmetingen van een sectie aan te passen en op te slaan.

De workflow voor het maken van een sectie blijft hetzelfde, maar er is een extra kolom toegevoegd om de indeling van de resulterende sectie aan te passen:

Na het klikken op 'Maataanduidingen' kunnen de lijnsoorten en lettertypen naar wens worden gewijzigd.

Alle standaardlijnstijlen en bibliotheeklijnstijlen zijn beschikbaar in elke kleur en breedte:

Je hebt de mogelijkheid om de tekst attributen te veranderen, zowel voor de titel als de afmetingen van de doorsnede.

Natuurlijk kunnen alle gewijzigde presets worden opgeslagen door op de knop 'Bewaar' te klikken.

Video