Hoe een puntenwolk afdrukken?

Gewijzigd op Do, 12 Sep om 4:24 PM

Om een puntenwolk te kunnen afdrukken volg je ongeveer dezelfde workflow als voor een 3D screenshot, namelijk:

1. Rechterklik op PTS of document tab en kies ‘Open in 3D venster’
  2. In de ‘Scherminstellingen’:
    1. Verander de projectie naar orthogonaal
    2. Achtergrond: verander de achtergrond kleur naar Wit
  3. In het Controlepaneel:
    1. Navigatie: kies een aanzicht Standaard bovenaanzicht
    2. Creëer: selecteer het gereedschap Camera
  4. Trek met je cursor een afgebakend gebied voor je 'screenshot'
  5. Sla de afbeelding op als een ptif-bestand. Deze afbeelding wordt bewaard op het klembord
  6. Ga terug naar het 2D venster
  7. Plak de afbeelding: de afbeelding is gegeorefereerd en wordt meteen op de juiste plaats geplakt

Tot slot kan je vervolgens een PDF genereren.