Het CRS van je bestand instellen

Gewijzigd op Ma, 21 Okt om 10:11 AM

CRS instellen

Het CRS (Coördinaten ReferentieSysteem) van je bestand moet overeenstemmen met het CRS waarin andere gegevens, zoals bijvoorbeeld de webservice, voor gemaakt is.

Open het venster 'Selecteer coördinaten referentiesysteem'

via het menu Instellingen > Documentinstellingen > Coördinaten referentiesysteem

via de werkbalk 'Actieve instellingen' klik op het icoon 'CRS'

Selecteer het CRS dat je voor je bestand wil gebruiken.

De lijst aan beschikbare CRS'en stel je in via Instellingen > Voorkeuren > CRS

Klik op OK.

In het Controlepaneel staat nu het gekozen CRS actief als het lokale coördinatensysteem.