Nieuwe computer: hoe schakel ik over?

Gewijzigd op Ma, 21 Okt om 10:23 AM

Je bent van plan naar een nieuwe computer over te stappen, of op je huidige computer wordt Windows geherinstalleerd?

Waar moet je aan denken?

Je licentie

Verplaats de standalone softwarelicentie

Studentenlicentie - Verplaatsen naar een andere computer

Netwerk softwarelicentie

Hardware licentie

Je instellingen

Maak een back-up van de systeembestanden om ze ook over te zetten.

• De symbolenbibliotheek
  • Macrobibliotheek
  • de eigen instellingen
  • het CDF-bestand.

We gaan de systeembestanden van de oude computer wegschrijven naar een netwerkschijf of USB-stick, verder voor de gemakkelijkheid “MAP X” genoemd.

OP HET OUDE SYSTEEM

Ga naar Bestand > Configureer > Geavanceerd

In het venster klik op Backup

Kies “MAP X” en druk op Opslaan.

Werk je met de Geocoderingsmodule? Het CDF-bestand moet je via de Verkenner kopiëren naar "MAP X".

Via Instellingen > Voorkeuren: Veldgeheugen kan je bij Codebeschrijving het pad aflezen.

OP HET NIEUWE SYSTEEM

Ga naar Bestand > Configureer > Geavanceerd

Klik op Herstel.

Kies “MAP X” en druk op Openen.

Werk je met de Geocoderingsmodule? Het CDF-bestand moet opnieuw geladen worden. Ga daarvoor naar Instelling → Voorkeuren → Veldgeheugen en druk op het gele mapje. Kies weer “MAP X” en druk Openen.

Het CDF-bestand wordt enkel aanvaard als je de juiste symbolenbibliotheek gebruikt waarnaar gerefereerd wordt in het CDF-bestand. Voer dus altijd eerst de installatie uit van je systeembestanden voordat je het CDF toevoegt.