In het geval dat je de licentie moet verplaatsen van de ene naar de andere computer, dan dien je volgende stappen te volgen:

• Download het “RUS” programma via deze link.
  • Je hebt een USB sleutel nodig of externe harde schijf voor overdracht van bestanden.
  • De computer waar de licentie nu geactiveerd is, is de 'source computer'
  • De computer waar de licentie naartoe moet, is de 'recipient computer'

1. Verzamel informatie van de 'recipient computer'

• Op de 'recipient computer', start het RUS programma.

De computer waar de licentie naartoe moet, is de 'recipient computer'

• Klik op de Transfer License tab.

• Druk op de ... knop en navigeer naar de map van je keuze.
  • Geef een naam en druk bewaar.

• Druk op de “Collect and save information” knop.
  • Een .id-bestand wordt aangemaakt.

2. Genereer de 'License Transfer File'

• Verplaats het .id-bestand naar de 'source computer'.

De computer waar de licentie nu geactiveerd is, is de 'source computer'

• Op de 'source computer', download en start het RUS programma.
  • Klik op de Transfer License tab.

• Selecteer de licentie die je wil verplaatsen.

• Selecteer het .id-bestand dat je naar de aanmaakte en op de 'source computer' plaatste:

• Kies een bestandsnaam en locatie voor het nieuwe .h2h-bestand.

• Druk op de “Generate License Transfer file” knop.

De licentie is nu niet meer beschikbaar op de 'source computer'. Zorg dat je nu het .h2h-bestand niet verliest. Zonder dit bestand kan je het verplaatsen van de licentie niet meer voltooien!

3. Gebruik het 'License Transfer File'

Verplaats het .h2h-bestand naar de 'recipient computer'.

De computer waar de licentie naartoe moet, is de 'recipient computer'

• Op de 'recipient computer', start het RUS programma, klik op de Apply License File tab.

• In het Update File veld, kies je het .h2h- bestand.

• Klik op de “Apply Update” knop. De licentie is nu verplaatst naar de 'recipient computer'

Om deze procedure succesvol te laten verlopen moeten alle stappen zo snel mogelijk op elkaar volgen en nauwgezet uitgevoerd worden.