Dit artikel geldt wanneer je als student nog nooit een studentenlicentie aanvroeg!

Doe de aanvraag niet met je e-mailadres van de school. Pythagoras emails worden soms geblokkeerd door de firewall van de school. Gebruik dus je persoonlijk e-mailadres voor het aanmaken van je account.

Een studentenlicentie heeft een limiet van 400 dagen. Wanneer deze limiet verlopen is en u bent nog steeds als student ingeschreven, dan kan je een aanvraag indienen om deze licentie te verlengen! Hoe je dat moet doen zie je in volgend artikel:

Studentenlicentie - Aanvraag verlenging

Je Pythagoras account aanmaken:
  • Surf naar https://www.pythagoras.net/login
  • Vul je e-mailadres in onder "Create an account"
  • Druk op de knop "Create an account"
  • Onder "Company" zet je de naam van je school of universiteit
  • Verder vul je alle andere velden correct in
  • Druk op de knop "Register"
  • Je zal op je gekozen e-mailadres een confirmatie e-mail toegestuurd krijgen

LET OP! Deze confirmatie e-mail kan in je SPAM folder terechtkomen. Neem ook zeker daar even een kijkje! Gebruikte je toch je e-mailadres van de school en ontving je de confirmatie e-mail niet, dan werd deze geblokkeerd. Gebruik een persoonlijk e-mailadres voor het aanmaken van je account en doe dan de aanvraag opnieuw!

• Druk op de link in deze email om je Pythagoras Account te activeren

De aanvraag voor een studentenlicentie indienen:
  • Surf naar https://www.pythagoras.net/login
  • Onder "Already registered" vul je het correcte e-mailadres en gekozen paswoord in
  • Je komt terecht op de informatiepagina van jouw account
  • Onderaan deze pagina zie je een vinkje "Apply for educational license"
  • Vink dit aan en kies jouw geldig inschrijvingsbewijs van je school

Zonder geldig inschrijvingsbewijs heb je geen recht op een studentenlicentie en zal je de aanvraag opnieuw moeten indienen!

• Na 1 tot 3 werkdagen zal je aanvraag goed- of afgekeurd worden
  • Is je aanvraag goedgekeurd, dan krijg je een email toegestuurd met een betalingslink
  • Na betaling van 50 Euro krijg een tweede email met jouw productcode

De licentie activeren:

Start Pythagoras. Je kan in 2 situaties terechtkomen:

• De trial licentie is verlopen
  • De trial licentie is nog actief

De trial licentie is verlopen
  • Start Pythagoras

• Kopieer en plak de productcode die je kreeg via email:

• Klik "Installeer" en "Sluit"
  • Herstart Pythagoras.
  • Pythagoras zou nu moeten opstarten.

De trial licentie is nog actief
  • Ga naar Help – Over Pythagoras – Licentie-info:

• Ga naar de tab ‘Installeer nieuwe sleutel’.
  • Kopieer en plak de productcode die je kreeg via email:

• Klik "Installeer" en "Sluit".
  • Herstart Pythagoras.

De trial licentie zal nog actief blijven totdat deze verlopen is. Nadien zal de nieuwe softwarelicentie actief worden.